Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Live radio

90.0 FM

 Streaming

Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

01 November 2013  -  Condroz Rally
KP1 : Lokale helden herontdekken de Condroz!
Cédric Cherain staat normaal aan de start met een Peugeot 208 R2, maar voor de Condrozrally besloot hij een tandje bij te steken en achter het stuur te kruipen van het meest recente product uit de ateliers van M-Sport. Met zijn Ford Fiesta R5 bekijkt hij de rally, die hij nochtans als zijn broekzak kent, met een heel nieuwe blik

Cédric Cherain staat normaal aan de start met een Peugeot 208 R2, maar voor de Condrozrally besloot hij een tandje bij te steken en achter het stuur te kruipen van het meest recente product uit de ateliers van M-Sport. Met zijn Ford Fiesta R5 bekijkt hij de rally, die hij nochtans als zijn broekzak kent, met een heel nieuwe blik. “Met vierwielaandrijving is het uiteraard makkelijker dan met twee”, stelt de vaste waarde van de 208 R2. “Hoewel we het weggedrag van de wagen nog wat onder de knie moeten krijgen en de afstellingen wat moeten verfijnen vind ik dat we een goede tijd hebben neergezet. Tegenover de WRC’s verloren we vooral op de rechte stukken wat tijd. Mocht de spéciale iets technischer en bochtiger zijn geweest, dan was het verschil nooit zo groot. We zijn hier echter in de eerste plaats om te leren. Ons doel is om de finish te halen en gestaag het tempo te verhogen. Morgen, na de eerste lus, stellen we een eerste balans op. Als het podium een haalbare kaart blijkt, dan zou ik graag links of rechts van Loeb op de foto staan! (lacht) Door een goed resultaat hier zouden we wat meer in de schijnwerpers kunnen komen en misschien nieuwe partners weten te overtuigen. Ik hoop een beetje op een volledig kampioenschap met de Ford Fiesta R5. Nu enkel nog beslissen dewelke… Dat zal afhangen van het budget!”

Ook voor Stéphane Lhonnay en Dominique Jullien is het verrassend genoeg ook opnieuw een beetje wennen. “Met een Porsche in de Condroz rijden is prachtig”, stelt Lhonnay. “Ik moet een heel andere rijstijl toepassen dan in het verleden. Ik probeer overal zo zuiver mogelijk te rijden, maar tegelijk wil ik ook spektakel bieden aan de duizenden toeschouwers langs het parcours. Op sportief vlak koester ik geen grote ambities. De specialisten van de achterwielaandrijvers zullen niet bij te houden zijn. Als ik zonder brokken aan de finish geraak zal ik een tevreden man zijn.”

Dominique Jullien, zevende, is ook in de wolken met zijn prestatie. De man uit Hoei leert zijn Mini Cooper WRC iedere kilometer beter kennen. “Ik ben tevreden met het resultaat. Aan Loeb valt niet te raken. Het komt er dus op aan ‘the best of the rest’ te zijn en voor een podiumplaats te gaan. Morgenmiddag zullen we merken of dat mogelijk is. Ik ben niet van plan enorme risico’s te nemen. Het belangrijkste aan een thuisrally is dat je je na de finish met de vrienden kan amuseren!”

 
 
Previous
Condroz Rally   01 Novembre 2013
Condroz Rally   02 Novembre 2013
Rallye du Condroz-Huy
Zaterdagochtend: Loeb domineert, de rest in spannende strijd.
Lees meer