Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

05 November 2016  -  Condroz Rally
De tweede halve lus
Cherain neemt de bovenhand

Craig Breen en Cédric Cherain blijven hun tegenstanders domineren, maar de Ier heeft enkele kostbare seconden verloren in de proeven van Tinlot en Hamoir. Het is dus de winnaar van vorig jaar die het commando heeft genomen, met twaalf seconden bonus op de Citroën-rijder.

De tweede halve lus heeft heel wat schade opgeleverde en enkele serieuze crashes – gelukkig zonder erg voor de teams – voor Bergkvist (Citroën DS3 R5), Allart (Skoda Fabia WRC) en Baugnet (Ford Fiesta). Door dat laatste ongeval werd de proef van Hamoir geneutraliseerd.

Achter de twee leiders houdt Stéphane Lefebvre stand op de derde plek, op een twintigtal seconden. Guillaume Dilley heeft daarentegen drie minuten verloren in een crash waarbij het linker achterwiel werd losgerukt van zijn Hyundai. Hij viel terug naar de twaalfde plaats. De top 5 wordt dus vervolledigd door de twee Skoda Fabia R5 van Verschueren (op 26”) en Bouche (op 28”). François Duval kon het ritme niet verhogen en blijft steken op de zesde plek, op 38”. Daarachter gaapt een kloof, aangezien Yves Matton, zevende en beste WRC, een achterstand telt van 1’01”. Kris Princen, Cédric De Cecco, beiden met Peugeot, en Adrian Fernémont (Ford Fiesta) sluiten de top 10 af.

Van de 141 wagens die vanmorgen de start hebben genomen, zijn er slechts 129 opnieuw vertrokken voor de tweede halve lus, een teken aan de wand dat de wegen bijzonder verraderlijk zijn en het parcours erg zwaar voor de mechaniek.
 

 
 
Previous
Condroz Rally   05 Novembre 2016
De eerste halve lus
Craig Breen legt het ritme op
Condroz Rally   05 Novembre 2016
De derde halve lus
Cherain dicteert de wet
Lees meer