Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Live radio

90.0 FM

 Streaming

Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

29 Oktober 2012  -  Condroz Rally
Condroz Rally
John Wartique aan de start van de Condrozrally in een Fiesta R2!
Het is zonder meer één van de leukste verrassingen van het einde van dit autosportseizoen. De Luikenaar John Wartique, die zijn debuut maakte in de Rencontres Peugeot Sport en de Renault Clio Cup, betwistte dit seizoen het overgrote deel van de GP3 Series, tijdens de meetings van de Grand Prix F1 en maakte zo zijn debuut in de eenzitterij. In een wagen van het Britse Atech CRS Grand Prix, toonde hij aan te beschikken over een geweldig aanpassingsvermogen en hij kwam verscheidene malen dicht bij zijn eerste punten in deze hoogstaande competitie.

John Wartique moet jammer genoeg verstek geven voor de testdagen van de GP3 Series die dezer dagen en op 6 en 7 november plaats vinden. Maar dat wil niet zeggen dat hij stil zit. De Luikenaar start immers in de 39ste Condrozrally, de laatste proef van het BK Rally, op 2, 3 en 4 november!

Ik heb kilometers in de GP3 Series nodig om het komende seizoen voor te bereiden, maar anderzijds, wat is de zin van rondjes draaien in een oude wagen”, legt John uit. “In overleg met David Hayle, verantwoordelijke van Atech CRS Grand Prix, hebben we samen, mijn vader en ik, besloten om de wintertesten links te laten liggen. Tijdens een verplaatsing naar de Rally van Luxemburg, heb ik de gelegenheid gehad om met de verantwoordelijken van Floral Racing te spreken en zij hebben me een voorstel gedaan om aan te treden in de Condroz Rally. Ik ga er voor!"

Wartique maakt niet zijn debuut in de rallysport, want hij reed al tweemaal in de Legend Boucles de Spa. Het is wel de eerste maal dat hij in een moderne snelheidsrally aantreedt.

Ik heb altijd van rally gehouden, en dankzij de familie Thiry, die we heel goed kennen, heb ik altijd meegenoten van de rallysport. Ik heb dan ook de beslissing genomen om te rijden, waarom ook niet? Ik heb niet meteen de makkelijkste wedstrijd genomen om in te debuteren, maar anderzijds, daarin ligt juist de uitdaging. Ik ben van de Clio Cup naar de GP3 overgestapt, dus waarom niet in de Condroz starten? Stéphane Sarrazin is mijn voorbeeld en zette me aan het dromen. Hij kan beide disciplines zeer goed en is overal snel. Laten we echter de voeten op de grond houden en nu onze eerste stappen in de rallysport zetten.”

In de rangen van de Ford Fiesta SportTrophy, zal John op stevige concurrentie mogen rekenen.

Ik heb de wagen kunnen testen tijdens de voorstelling in Lommel en dat ging al behoorlijk goed”, aldus de GP3-rijder. “Ik maak me echter geen illusies, ik ga afzien in Hoei... Elfyn Evans, winnaar van de WRC Academy, zal van de partij zijn, net als de snelste Belgen! Ik moet me echter niet meten met hen, maar wel kilometers rijden en de wagen in één stuk naar de finish brengen. Rechts van me krijg ik Arnaud Lardinois, een goede vriend die al tijdens mijn eerste Boucles de Spa naast me zat. We willen vooral samen plezier beleven en een fijn sportief weekend beleven. We zullen voor de rest wel zien. Ik denk dat heel wat mensen, die me dit seizoen in GP3 gevolgd hebben, me in de Condroz zullen komen aanmoedigen, want in de paddock van de GP3 is dat veel moeilijker. Ik kijk er naar uit, al zal ik ook rekening houden met de veiligheidseisen van dergelijke proef. Er hangt voor de discipline veel van af…"

Afspraak aan de oevers van de Maas, tijdens de eerste week van november, voor een nieuwe uitdaging voor John Wartique, een jonge kerel zoals er niet al te veel zijn.

John Wartique - +32 (0)496 62 20 82 - john.wartique@gmail.com
 
 
Previous
Condroz Rally   24 Octobre 2012
Condroz Rally   03 Novembre 2012
Lees meer