Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

03 November 2012  -  Condroz Rally
Condroz rally
Casier maakt favorietenrol waar
Door in de openingslus alle snelste tijden neer te zetten heeft Bernd Casier zijn favorietenrol helemaal waargemaakt. Met zijn Ford Focus WRC08 waakte hij er over dat hij en niemand anders de Condrozrally zou leiden. Op de door de weersomstandigheden heel verraderlijk geworden wegen leverde Casier een eerste goed rapport in. In het begin van de wedstrijd wist de Fransman Eric Brunson – al tweede na Casier in de East Belgian Rally – hem nog te volgen, maar na de eerste zes chronoritten had Casier al een kleine halve minuut voorsprong.

Jammer genoeg kon Brunson hem niet langer onder vuur leggen, want tussen KP3 en KP4 brak de aandrijfas op zijn bolide. Meteen nam Patrick Snijers de tweede plaats over. De zevenvoudige nationale kampioen wordt wat gehandicapt door de prestaties van zijn kleine Mini WRC, maar Snijers geeft zich niet gewonnen en hoopt nog terrein te kunnen goedmaken. De rally is immers nog maar een kwart onderweg.

Xavier Bouche, derde, lijkt zich in zijn Citroën Xsara WRC steeds beter te voelen. En omdat de bolide toch nog één en ander in zijn mars heeft, heeft de man uit Marche iets meer dan dertig tellen voorsprong op Lhonnay. Net zoals vele anderen ging Stéphane in Engis achterstevoren, en verloor hij in de volgende ook nog wat tijd door de motor te laten afslaan. Zo richt zich nu op de tijden van de jonge Jonas Langenakens, wiens belangrijkste doel eindelijk eens het einde van de Condroz halen is.

Op de zesde plaats domineert Vincent Verschueren het duel van de S2000’s. Rivaal Vanneste voelt zich duidelijk niet echt in zijn sas op de modder van de Condroz. De rijder van de VW Polo S2000 is dan ook al aan zijn vijfde deelname in Hoei toe.

Na de Oost-Vlaming zette Anthony Martin een schitterende eerste lus neer met zijn Mitsubishi Lancer EvoIX Gr.N. Hij maakte perfect gebruik van de moeilijke weersomstandigheden en het door de regen lastig gemaakt parcours om voor de WRC’s van de Nederlander De Jong of Lionel Hansen te blijven. Hoewel hij fel moest strijden met de Renault Mégane RS van Cherain tot deze laatste in KP6 van de baan schoof, hoopt Anthony zijn plaats tot het eind te kunnen vasthouden.

Wat ze zeiden…

Patrick Snijers: “Uiteindelijk verliezen we niet zoveel tijd, maar toch is Casier nog steeds voor ons. Bon, ik ben al heel tevreden over mijn tweede plaats, maar de rally is nog lang en de tweede lus zal nog lastiger worden. De modder die de 170 deelnemers in de eerste lus op de weg hebben gesmeten zal daarvoor zorgen.

Bernd Casier: “De marge is klein, want de kleinste fout of lekke band kan me duur te staan komen. Ik blijf dus gespannen, hoewel mijn voorsprong zo langzamerhand interessant begint te worden.

Eric Cunin: “Het was geen makkelijke start. Twee keer ben ik stilgevallen, bij het onverhard van Lavoir en aan het begin van Engis en het kostte me heel wat tijd om de Fabia WRC opnieuw op gang te krijgen. Ik heb voor een goed ritme gekozen, maar ik mik niet op een scratch, verre van. Met dit soort auto’s denk je twee keer na, om je zeker niet te vergalopperen.

Jonas Langenakens: “Ik probeer er het hoofdje bij te houden. Het blijft een lastig parcours en ik wil een zekere marge inbouwen. De rijders voor me zijn niet bij te houden, maar de strijd met Stéphane Lhonnay blijft leuk.

Xavier Bouche: “De wagen staat veel te laag voor deze rally. Ik heb net mijn voorruit stuk gereden, omdat de onderkant van de wagen op een recht stuk tegen de grond sloeg. In Engis ben ik achterstevoren in een veld gevlogen, dus ik probeer voor alles op de baan te blijven.

 
 
Previous
Condroz Rally   03 Novembre 2012
Condroz Rally   03 Novembre 2012
Condroz Rally
Casier domineert, maar Snijers blijft lachen
Lees meer