Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

04 November 2012  -  Condroz Rally
Condroz rally
Een bewogen morgen
Sommigen dachten al dat de 39ste editie van de Condrozrally nog voor de tien chronoritten van de tweede etappe helemaal beslist was. Maar in de chronorit van Haillot deed de pechduivel zijn duit in het zakje. In zijn Ford Focus WRC08 dacht Bernd Casier dat hij lek gereden was, maar dat klopte niet. Het was de steun van de centrale aandrijfas die geraakt was. Meteen begon de auto zich bizar te gedragen en smolt de voorsprong van de Kortrijkzaan als sneeuw voor de zon. De mecaniciens van NCRS bekijken tijdens de regroup de onderkant van de wagen, maar geen enkel onderdeel wordt gemonteerd.

Bij het verlaten van de assistentie heeft Patrick Snijers maar 46 tellen achterstand meer. Slechts één chronorit moest hij op zondagochtend aan zijn tegenstander laten. Snijers is er van overtuigd dat hij een tiende keer kan winnen in Hoei, want als de Ford problemen heeft, dan komt dat omdat hij Casier voortdurend onder druk wist te houden.

Ook derde Xavier Bouche komt onder druk te staan, van een goed uitgeruste Stéphane Lhonnay. Na een twijfelachtige bandenkeuze gaat de man uit Marche in de fout in Villers-le-Temple en verliest tien seconden op de rijder met de Skoda Octavia WRC. De twee worden slechts door 11 seconden gescheiden, maar in principe zou de Citroën Xsara het makkelijk moeten halen van de veel oudere Tsjechische bolide.

Iets verderop in het klassement wordt er ook nog een mooi duel uitgevochten, met de vijfde plaats als inzet. Daar wordt Jonas Langenakens onder vuur genomen door Vincent Verschueren. De ene bestuurt een dikke Subaru Impreza WRC, maar hij is de wagen duidelijk nog niet helemaal meester, en de andere weert zich als een duivel aan het stuur van zijn kleine VW Polo S2000. Ze worden slechts door acht tellen gescheiden.

U heeft het begrepen, er blijft nog heel wat spanning op het moment dat ze de laatste zes chronoritten aansnijden, onder een hemel die normaal gezien geen regen meer zou produceren.

Wat ze zeiden…

Bernd Casier: “Ik dacht dat ik hier eindelijk eens zou kunnen winnen, maar jammer genoeg heeft mijn auto een groot probleem met de aandrijfas. We hebben niet het gepaste reserve-onderdeel, dus ik denk niet dat ik het einde haal.

Patrick Snijers: “Ik kan hier misschien mijn tiende overwinning scoren en ik denk niet dat ik zal gestolen hebben. Als de Focus problemen heeft, dan is dat omdat ik nooit de druk heb verminderd, al werd mijn achterstand steeds groter. Een verschil van een minuut is snel verdwenen. Ik zal risico’s blijven nemen, want ik zal nooit veranderen: ik wil winnen! (lacht)

Xavier Bouche: “Ik ben deze ochtend op opgesneden slicks vertrokken, want er werd me doorgegeven dat het droog was in Bierset. Jammer genoeg lag het er nog heel vet bij en bleek het niet de goede keuze. In KP14 ging ik in de fout. Maar maak jullie maar geen zorgen, ik heb alles onder controle. Deze keer zal ik de goede banden laten steken!

Stéphane Lhonnay: “Ik sta nog niet op het podium. Maar de eindafrekening wordt pas aan de finish gemaakt. Maar er blijven nog zes chronoritten en die zijn voldoende selectief om iemand in de fout te dwingen. Ik blijf hard doorduwen, zoals mijn finish van de proef van Haillot bewees. Ik dacht dat ik nooit uit het veld zou geraken. En bovendien stond Bernard Munster, de eigenaar van mijn wagen, er op te kijken!

 
 
Previous
Condroz Rally   03 Novembre 2012
Condroz Rally
Casier domineert, maar Snijers blijft lachen
Condroz Rally   04 Novembre 2012
Condroz Rally
Driemaal is scheepsrecht voor Bernd Casier
Lees meer