Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

22 Oktober 2014  -  Condroz Rally
Wie wordt de koning van de 'voorwieltrekkers'?
Of ze nu rijden in de categorie RC2, RC3 of NCM, de 'voorwieltrekkers' maken deel uit van de show in deze 41ste Rally van de Condroz, zeker als ze in de handen zijn van een groepje heethoofden die allemaal vastbesloten zijn om te winnen! Het zal er hevig aan toe gaan!

Peugeot 208, Citroën DS3, Ford Fiesta, Fiat Punto, Renault Clio, Twingo en Skoda Fabia. Het aandeel van voorwielaangedreven wagens in ons nationaal rallylandschap is groot. Dat zal in de Condroz niet anders zijn en er kondigt zich een hevige strijd aan.

Toegegeven, ze komen niet allemaal uit binnen dezelfde categorie en ze behoren niet allemaal automatisch tot dezelfde generatie… Maar de Peugeot 208 R2, Renault Clio en Twingo R1 en R2, Ford Fiesta R2, Citroën DS3 R3 en C2-R2, Skoda Fabia R2, Opel Adam of nog de Fiat Punto en Honda Civic hebben in alle geval minsten twee zaken gemeen: het zijn voorwielaangedreven wagens en ze zijn in handen van een bende rally-gekke rijders die verbazende evenwichtskunstenaars zijn. De jongsten onder hen azen daarenboven nog op de titel binnen de Juniors, en de bezitters van een Peugeot strijden nog om de roem in de Trophy die is voorbehouden aan de 208 R2. De Peugeot 208 R2,onder andere die toevertrouwd aan Guillaume Dilley, lijkt het gedoodverfde wapen om de nationale  titel bij de Juniors te veroveren. Maar ook RACB National Team rijder Gino Bux,  Guillaume de Mévius, David Croes en Stephen Wright beschikken over deze machine. In de klasse R2 houdt iedereen argwanend de lokale held Jean-Louis Boesmans (Renault Twingo) in het oog, maar ook de vedetten van de Ford Fiesta SportTrophy, Adrian Fernemont, Thibault Radoux en Jamie Brown, evenals de vrijbuiters die voor de Skoda Fabia kozen, zoals de kampioen van de Federatie Brussel-Wallonië, Julien Delleuse. En dan is er nog de Opel Adam van Romain Delhez.

De rijders op de Citroën DS3 R3 zitten dikwijls eenzaam in hun klasse, maar zullen deze keer wel gezelschap krijgen. Kevin Demaerschalk (terug op de Citroën) en Armand Fumal zullen inderdaad weerwerk bieden aan Cédric De Cecco, Ghislain de Mévius en Manu Canal-Robles, die allen met de nieuwe Renault Clio R3T aantreden. Die Clio R3T toonde al zijn enorm potentieel bij zijn eerste verschijningen zowel in België als in het buitenland. Scheidsrechters binnen deze strijd worden Didier Bosseloir (Honda Civic Type-R) en Etienne Monfort (Renault Clio Maxi). Stijn Pacolet en Amaury Molle (Renault Twingo) zullen onder elkaar uitmaken wie er wint in de klasse R1 en wie er met de zilveren medaille naar huis gaat in het Junior kampioenschap.

En we vergeten zeker niet de vele oudere, maar nog steeds krachtige wagens die zich zonder twijfel zullen komen tonen in de voorste gelederen. We denken dan aan de Citroën Saxo kitcar van Jérémy Princen, de Skoda Felicia kitcar van Frédéric Jamoulle en natuurlijk die duivelse Fiat Punto van Stephan Hermann. Eén ding is zeker: om de titel van “koning van de voorwieltrekkers” zal fel worden gestreden op de klassementsproeven van de Condroz. (foto POM)

 
 
Previous
Condroz Rally   21 Octobre 2014
Een aangename verrassing en twee bevestigingen
Baugnet op Ford Fiesta R5, Princen en Van Woensel op Subaru
Condroz Rally   23 Octobre 2014
Nog twee bijkomende animatoren
Bouche -Ford Focus WRC- en Vandewauwer -Porsche 997- op de afspraak
Lees meer