Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

28 Oktober 2014  -  Condroz Rally
De Noor keert terug naar zijn eerste liefde
Een ultra gemotiveerde Petter Solberg
Hij is ingeschreven in de rally van de Condroz op een Citroën C4 WRC in de kleuren Marc VDS Racing en Petter Solberg steekt zijn ongeduld om terug kennis te maken met deze discipline en met een copiloot, die zijn carrière markeerden, niet onder stoelen of banken.

De rally was mijn eerste liefde in de autosport en de reden waarom ik al die jaren heb deelgenomen. Ik greep dan ook deze kans om terug te keren met beide handen aan. Ik wordt nogal in beslag genomen door deze deelname aan de rally van de Condroz. Ik heb enorm genoten van de sfeer en de competitie in het FIA Rallycross wereldkampioenschap, dat is wel het minste dat ik kan zeggen nadat ik de wereldtitel heb behaald! Maar aan de start staan met een copiloot die de seconden aftelt is toch een zeer bijzondere ervaring. Het gevoel is des te sterker als de man in de rechterstoel dezelfde Welchman is die met mij het wereldkampioenschap won in 2003, Phil Mills. Samen hebben we 152 WK proeven gereden en we hebben er 13 gewonnen. De laatste keer dat Phil mijn nota’s las in het wereldkampioenschap was in Portugal, in 2010.

We hebben een groot deel van onze carrière aan elkaars zijde doorgebracht en het is een echte reuzenkans op opnieuw samen te werken aan boord van een Citroën C4 WRC. Verleden jaar wilden we samen al eens iets doen, 10 jaar na onze wereldtitel, maar we slaagden er dan niet in om iets naar wens op poten te zetten. Laten we zeggen dat we deze verjaardag met een beetje uitstel nu vieren…  Ik moet wel toegeven dat ik weinig weet van de rally van de Condroz, behalve dat het een populair evenement is zowel bij de fans als bij de rijders. Door hier dit jaar de Belgische manche te rijden van het wereldkampioenschap rallycross, kon ik zien hoe groot de interesse in gemotoriseerde sporten wel is bij de mensen. De sfeer was ongelooflijk en ik ben er van overtuigd dat het dit weekend hetzelfde zal zijn op de rally van de Condroz.

Ik zal wat tijd nodig hebben om mijn referentiepunten terug te vinden in de rally nadat ik dit seizoen op mijn ééntje...rondjes reed. Maar eens dat Phil en ik terug in het zadel zullen zitten denk ik dat we er een stevig ritme kunnen inhouden. Aangezien ik me concentreerde op de rallycross  de afgelopen maanden, had ik geen kans om  een rallywagen te besturen, uitgezonderd op wat shows en soortgelijke evenementen. Ik kijk er naar uit om opnieuw de gewaarwordingen te voelen die een rallywagen me geeft. Ik zal er zeker maximaal van profiteren.

Na deze Condroz rally duik ik weer in de rallycross om de slotwedstrijd voor te bereiden die het seizoen sluit in Argentinië, en dan de voorbereiding voor het volgende kampioenschap. Heel het team is hard aan het werk om in 2015 te komen met een aangename verrassing, maar voorlopig kan ik nog niets bevestigen. En wie weet, misschien is Phil, eens hij naast me in de wagen stapt, er misschien wel niet meer uitte krijgen…?

 
 
Previous
BRC   27 Octobre 2014
Bericht
Fabuleuze affiche... voor het BRC 2015!
Condroz Rally   28 Octobre 2014
Lees meer