Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

07 November 2011  -  Condroz Rally
Interview
casier: ?Ja, ik wil winnen!?
Bernd Casier domineerde de eerste wedstrijddag van de Condroz 2010, vooraleer hij op zondagochtend zijn Ford Focus WRC05 vernielde op een verkeersdrempel. Casier is vastbesloten om dit jaar revanche te nemen. Hij gaat voluit voor de overwinning, hoewel hij op zijn hoede is voor IRC-toppers Thierry Neuville en Freddy Loix, zonder Patrick Snijers en zijn MINI WRC.

Bernd, na je schitterende wedstrijd van vorig jaar krijg je nu van heel wat specialisten de favorietenrol toebedeeld. Ga je daarmee akkoord?
Ik ga me nu niet alle druk op de schouders halen, maar het is duidelijk dat ik een wagen heb om te winnen. Hoewel ik dit seizoen niet veel gereden heb, wil ik wel niet wegsteken dat ik naar Hoei kom om de overwinning te scoren. Anders had ik beter thuis kunnen blijven. Maar een wedstrijd moet nog altijd eerste gereden worden en is nooit afgelopen voor je over het finishpodium gaat. Dat heb ik vorig jaar mogen ondervinden.

Welke wedstrijden heb je dit jaar al gereden?
Ieper met een Skoda Fabia S2000. Ik lag derde toen een stukke stuurbekrachtiging me deed opgeven. In Roeselare finishte ik tweede met de Subaru Impreza WRC S12B ex-Debackere, achter de C4 WRC van Tsjoen. In de Rally van Jalhay heb ik de Focus WRC08 leren kennen met een mooie overwinning. Kortom, ik ben klaar voor de 20 KP’s van de Condroz.

Wie worden je tegenstanders in Hoei?
Freddy Loix en Thierry Neuville hebben een consistent seizoen in de IRC achter de rug en zullen mijn zwaarste concurrenten worden. Patrick Snijers heeft me verrast in Roeselare, toen hij op de tweede plaats, tot hij problemen kreeg met het gaspedaal. Het lijkt me dat de motor van MINI heel wat power heeft.

Je hebt net de verkenningen achter de rug. Is het parcours veranderd?
Neen, niet echt. Het lijkt voor 85 procent op dat van 2010. Maar ik wil wel vermelden dat de laatste meters van de chronoritten van Tihange onmogelijk zijn voor een rallywagen, want daar liggen twee grote verkeersdrempels! En ik zeg dat niet wegens mijn ongeval van vorig jaar. De organisator moet dat nog voor de start herbekijken.

Op welke weersomstandigheden hoop je?
Dat is me om het even. Vorig jaar had ik in moeilijke weersomstandigheden meer dan dertig seconden voorsprong op Neuville en Loix, dus ik heb geen schrik van de regen. Zelfs al betekent dat dat ik meer risico’s zal moeten nemen.” 

 
 
Previous
Condroz Rally   07 Novembre 2011
Condroz Rally
Service SMS Peugeot - Volg de Condroz live !
Condroz Rally   08 Novembre 2011
Condrozrally
Neuville: "Voor het spektakel zorgen!"
Lees meer