Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

08 November 2011  -  Condroz Rally
Condrozrally
Neuville: "Voor het spektakel zorgen!"
Thierry Neuville komt naar Hoei met twee IRC-overwinningen in zijn koffer. En niet van de minste: zowel in Corsica als in Sanremo was hij de snelste. En zij die hem afgelopen zondag aan het werk zagen in de Golden Stage Rally in Cyprus, ook daar wist Neuville te winnen, die zullen u kunnen bevestigen dat deze jongeman talent bij hopen heeft. In de Condroz zal hij tegenover de WRC’s van Casier en Snijers allicht niet om de zege kunnen strijden als het droog blijft. Maar hij heeft ons beloofd dat hij in dat geval voor spektakel zal zorgen, om zo zijn fans te bedanken voor hun steun.

Thierry, je bent volop aan de verkenningen bezig. Met welke instelling verschijn je aan de start?
Vanaf het moment dat er WRC’s aan de start staan zijn onze kleine Super 2000 in het nadeel. Zeker als het om recente WRC’s gaat en die bovendien bestuurd worden door Bernd Casier en Patrick Snijers wordt het een moeilijke opdracht ze te kloppen. Dat wil echter niet zeggen dat we ons op voorhand gewonnen geven. De overwinning blijft onze belangrijkste doelstelling!

Je wil dus beter doen dan vorig jaar?
Toen werd ik tweede omdat ik een paar beginnersfouten maakte. Die wil ik dit jaar vermijden. We rijden hier met een ander exemplaar van de 207 dan de wagen die ik in Cyprus bestuurde omdat die laatste nog niet eens terug in het land is!

Je hoopt allicht dat het regent?
Het weze duidelijk dat indien het droog blijft, ik weinig kans maak tegenover de wagens die meestal in België rijden. Ik hoop stiekem op vettige wegen en nat weer om de prestaties wat te nivelleren. Het komt er ook op aan om op de shakedown een goede set-up te bepalen. Als de wagen me ligt, dan zou ik er van bij de start hard tegenaan kunnen gaan, om zo mijn tegenstanders in de lange openingsproef te verrassen.

Maar hoe het ook loopt, je wil voor spektakel zorgen?
Tuurlijk wel. Op die manier kan ik iedereen bedanken die van in het begin in mij heeft geloofd. Ik wil voor eigen publiek, voor de fans die niet naar de IRC-rally’s kunnen komen, snel voor sfeer en ambiance zorgen. Afspraak in Hoei voor een feestelijke seizoensafsluiter!

 
 
Previous
Condroz Rally   07 Novembre 2011
Interview
casier: “Ja, ik wil winnen!”
Condroz Rally   09 Novembre 2011
Spektakel gegarandeerd voor de 38ste editie
De WRC's favoriet, maar de S2000's zullen hun vel duur verkopen
Lees meer