Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

22 Februari 2012  -  BRC
Haspengouw Rally
6 WRC's aan de start
Het aftellen is begonnen. Vrijdag gaat het BFO Belgian Rally Championship 2012 van start. De 15de editie van de Rally van Haspengouw in het Vlaams-Brabantse Landen heeft de eer de debatten te openen.

Hoewel een aantal teams hun budget nog niet rond hebben of hun wagen nog niet geprepareerd hebben, kan organisator Topspeed Rally Club Haspengouw toch een aantrekkelijke affiche presenteren met maar liefst zes WRC's en twee Super 2000's.

Tsjoen versus Snijers

Voor de overwinning tipt iedereen natuurlijk op Pieter Tsjoen, de Belgische kampioen die vorig seizoen zijn Citroën C4 WRC overtuigend naar de overwinning stuurde. De Oost-Vlaamse zakenman gaat met dezelfde wagen op jacht naar een 8ste Belgische titel, maar één man wil daar een stokje voor steken: Patrick Snijers. Ook Snijers heeft zeven Belgische titels op zijn palmares staan en wil zijn record niet zomaar uit handen geven. Het eerste deel van hun titelduel wordt uitgevochten op de snelle proeven in Haspengouw.
"Ik kijk al uit naar het duel met Patrick. Die achtste titel is geen obsessie, maar natuurlijk is dat wel ons hoofddoel," vertelde Pieter Tsjoen, die het voordeel heeft dat zijn tweeliter WRC een hogere topsnelheid heeft.
"Ik moet hopen op regenweer en een modderig parcours, want anders komen we wellicht in de problemen met onze lagere topsnelheid," vertelde Patrick Snijers, die vorig jaar niet van de partij was in Landen.

Jong geweld

Maar, een verrassing is niet uitgesloten. NCRS pakt immers uit met een indrukwekkende vloot WRC's. Het team van Wim Soenens en Johan Caen brengt drie Subaru's aan de start, aangevuld met de Ford Focus WRC08 voor Jonas Langenakens, vorig jaar indrukwekkend op het gladde parcours in Landen. De Landenaar wil zijn podiumplaats graag herhalen in 2012.
"Ik blijf voorzichtig in mijn uitspraken, want ik heb nog niet met de Focus WRC gereden. Ik kijk er zeker naar uit, want dit parcours ligt me natuurlijk wel."
Teamgenoot Mathias Viaene is ook goed gewapend, want hij bestuurt de WRC S12 die vorig jaar nog in handen was van Melissa Debackere. Teambaas Wim Soenens komt zelf ook aan de start met een Impreza WRC S5, terwijl de S9 bestuurd wordt door Geert Beauprez.

 
 
Previous
WRC/IRC   12 Février 2012
Rally van Zweden
Latvala, een reus op ijs
BRC   26 Février 2012
Haspengouwrally
Tsjoen wint, Snijers ontgoocheld
Lees meer