Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

26 Februari 2012  -  BRC
Haspengouwrally
Tsjoen wint, Snijers ontgoocheld
Zoals verwacht, was de finale van deze 15de editie van de Rally van Haspengouw erg selectief. Op dit type parcours worden de motoren en de transmissies zwaar op de proef gesteld. Maar, ook de piloten moesten op hun hoede blijven op het bijzonder verraderlijke parcours. Zelfs een van de smaakmakers van de dag, Patrick Snijers, maakte op de allerlaatste proef een foutje wat hem 25 minuten kostte. De Mini JCW WRC stond ongehavend vast, met de wielen in de lucht, op een talud...

Patrick Snijers werd niet beloond voor zijn inspanningen. Dat overkwam in de derde ronde ook Mathias Viaene, die een mooie derde plaats verloren zag gaan toen een aandrijfas brak op zijn Subaru Impreza WRC S12. Na de finish van dezelfde proef in Walshoutem moest teamgenoot Geert Beauprez ook zijn Subaru aan de kant zetten: wiellager stuk.

Jonas Langenakens, die in Landen de Focus WRC08 ontdekte en logischerwijze voorzichtig aan de wedstrijd begon, rukte zo onverhoopt op naar een schitterende tweede plaats in zijn thuisrally. En Vincent Verschueren parkeerde de VW Polo S2000 zelfs op de derde plaats! 
Er stond in deze Rally van Haspengouw weer geen maat op Pieter Tsjoen, de titelverdediger. Ondanks het feit dat Tsjoen een paar foutjes maakte, waaronder een spin op de proef in Zepperen, domineerde Pieter de wedstrijd van start tot finish. Onderweg moest hij vier snelste tijden aan zijn rivaal voor de titel Snijers laten.
"Patrick heeft me toch waar voor mijn geld gegeven. We hebben de ganse dag een stevig tempo moeten rijden en ik heb het mezelf ook moeilijk gemaakt met een paar schuivers. Maar, we doen hier wel een prima zaak voor het kampioenschap," vertelde Pieter Tsjoen.
 
Voor Lhonnay de 3de Klasse!
 
Achter de twee WRC's en Verschueren, die zich niet nerveus maakte na een slechte bandenkeuze (slicks) in de openingsronde, vinden we de winnaar in Groep N. De strijd in Klasse 3 duurde tot in de slotronde. Stéphane Lhonnay ging tot het uiterste met zijn Lancer Evo9 om uiteindelijk met 18 seconden voorsprong te winnen op Bob Colsoul, die een sterke comeback maakte na ruim een jaar inactiviteit. Colsoul was volop in strijd met Verschueren voor de derde plaats, tot hij op de laatste twee proeven tijd liet liggen.
Marc Streel, derde in Klasse 3, reed ook een sterke wedstrijd, maar de Mitsubishi-piloot verloor ruim twee minuten op KP 2 door een lekke band. 
De snelste achterwielaandrijver en de winnaar in Klasse 4 was Tim Van Parijs met zijn Porsche, zesde algemeen. Tuur Vanden Abeele, voor de eerste keer aan de start met een VW Polo S2000, rukte op de allerlaatste proef nog op naar de 8ste plaats ten koste van Chris Van Woensel, die zijn Nissan 370Z ruilde voor een BMW 130i.
De Top 10 werd vervolledigd door de eerste Historic van Dirk Deveux, voor de 4de keer op 5 jaar winnaar in Haspengouw.
 
 
Previous
BRC   22 Février 2012
Haspengouw Rally
6 WRC's aan de start
WRC/IRC   12 Mars 2012
Lees meer