Facebook
Twitter
Mobile
RSS
RSS
RSS

   
 
FR
Partners

Vous êtes un riverain, vous avez subi des dégradations ?
info@condrozrally.be
Tel 085 25 26 06
Fax 085 25 26 02

24 Juni 2012  -  BRC
Geko Ypres Rally
Pieter Tsjoen verstevigt zijn leidersplaats
De vijfde manche van het BFO Belgian Rally Championship werd gedomineerd door de IRC-tenoren, maar het Belgische reglement bepaalt dat buitenlandse licentiehouders transparant zijn voor het kampioenschap, tenzij ze zich vooraf inschrijven.

Daardoor gaat de officieuze overwinning van de Belgische manche naar Freddy Loix, die de maximale 20 punten scoort voor het kampioenschap: "We hebben al het mogelijke gedaan om onze achtste overwinning te behalen, maar de package Juho Hänninen en de Skoda waren net iets te sterk. Ik moet Juho feliciteren. Hij heeft een superwedstrijd gereden."

Freddy deed al het mogelijke en reed een beresterke wedstrijd met de Skoda Fabia S2000: "Ik ben trots op het feit dat we zo dicht in de buurt konden blijven bij de fabriekspiloten, zeker omdat ik aanvankelijk toch wel wat tijd verloor in het korte, technische werk. Een S2000 moet je in de toeren houden en ik twijfelde in het korte werk vaak over de ideale versnelling. In de snelle waaiers was deze Skoda fenomenaal. De wegligging gaf me enorm veel vertrouwen," vertelde Pieter Tsjoen.

Patrick Snijers, vierde algemeen, pakt de punten van de derde plaats, maar daarmee loopt Tsjoen wel uit (86 punten tegenover 56 punten): "We hebben alles uit de Mini geperst en geen fouten gemaakt. De S2000's waren te snel."

In het kampioenschap deed Bob Colsoul een prima zaak. Na de opgave van De Cecco (van de baan), won Bob de strijd in Klasse 3. Met de maximale punten in de klasse, nadert Colsoul tot op 2 punten van Patrick Snijers in de tussenstand.

 
 
Previous
WRC/IRC   07 Juin 2012
Condroz Rally   06 Juillet 2012
Lees meer